Hoe werkt de btw-teruggave

De aanschaf van zonnepanelen is alleen om het rendement al een aantrekkelijke maatregel. Daarnaast is het ook mogelijk om je btw over de zonnepanelen terug te vragen bij de Belastingdienst. 

Btw teruggave

Is er subsidie voor zonnepanelen? Dit is een van de meest gestelde vragen. Het antwoord is dat de overheid geen subsidie geeft op zonnepanelen. Dat is niet erg, want ook zonder subsidie leveren zonnepanelen je 7% rendement op je investering op. En het verhaal wordt nog mooier. De overheid komt mensen die zonnepanelen aanschaffen wel tegemoet met een andere regeling: Je kunt de btw over de aanschafprijs van zonnepanelen terugvragen van de Belastingdienst. Dat scheelt voor een gemiddeld systeem zo’n 400 tot 500 euro. Voor de Belastingdienst ben je namelijk, als je zonne-energie aan het net levert, een ondernemer.

Kleine ondernemer

Dat heeft voor- en nadelen: je kunt de btw over de aangeschafte panelen terugkrijgen, maar je moet ook btw afdragen over de stroom die je terug levert. Gelukkig bestaat er een vrijstellingsregeling voor kleine ondernemers; waardoor je niet jaarlijks een btw-aangifte hoeft te doen. Je moet dan wel onder het maximum van €1.345 btw blijven, maar daar komt eigenlijk geen enkele particuliere woningeigenaar boven.

Het terugvragen van de btw is best een gedoe. Daarom kunnen wij je daarbij helpen, mocht je dit willen. Dan kun jij direct genieten van de zonnepanelen en komt het btw bedrag vanzelf naar je toe. Vraag een gesprek met onze adviseur aan om te kijken wat zonnepanelen in jouw situatie kosten en je kunnen opleveren.

Energiebespaarlening

Heb je moeite met het rondkrijgen van het aankoopbedrag van de zonnepanelen? Dan kun je gebruik maken van de Energiebespaarlening. Dit is een aantrekkelijke regeling waarmee je tegen een lage rente de financiering van energiebesparende maatregelen kunt lenen. Je mag 75% van het leenbedrag voor zonnepanelen gebruiken. Je zult dus een combinatie moeten maken met andere maatregelen, bijvoorbeeld met een warmtepomp of spouwmuurisolatie.

Advies op maat

Wil je weten welke combinatie van maatregelen het slimst is voor jouw huis en situatie? Onze adviseur geeft direct inzicht in de mogelijkheden, het maandbedrag dat je gaat aflossen en wat je gaat besparen. Maak een afspraak in de winkel voor een adviesgesprek.

 


Online adviesscan

Ontdek welke energiebesparende maatregelen er mogelijk zijn

Naar de quickscan

Contact

Voor al je vragen, wij staan voor je klaar!

Neem contact op

De Zonnekaart

Is jouw dak geschikt?

Check je dak