Goed nieuws voor eigenaren van zonnepanelen

Eerder legden wij al uit dat je energierekening uit meer bestaat dan alleen je gas- en elektriciteitsverbruik. Maar als je zonnepanelen hebt is er de salderingsregeling waardoor je voordelig terug levert aan het net. Deze week is er in de Tweede Kamer een motie aangenomen om deze regeling te verlengen tot 2023. Goed nieuws dus voor mensen die zonnepanelen hebben of willen aanschaffen!

Hoe werkt salderen?
Een deel van de stroom die je zelf opwekt wordt direct verbruikt. Het overige deel, dat je niet direct gebruikt, wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Je energieleverancier verrekent de stroom die je hebt verbruikt met de door jou aan het net geleverde stroom. Dankzij de salderingsregeling betaal je over de stroom die verrekend kan worden geen energiebelasting, netwerkkosten en leveringskosten.

Lever je meer terug dan je in totaal aan elektriciteit hebt verbruikt? Dan krijg je daarvoor een zogenaamde terug-leververgoeding. De energieleverancier bepaalt de hoogte van deze vergoeding, deze moet wel redelijk zijn volgens de Elektriciteitswet.

Dat wil ik ook!
Nu is het moment om te investeren in je huis. Benieuwd of je dak geschikt is voor zonnepanelen? Je ontdekt hier op onze website of je dak geschikt is en wat het je kan opleveren.


De Zonnekaart

Is jouw dak geschikt?

Check je dak