Je huis sneller en duurder verkopen

Sinds 2015 is het verplicht om een definitief energielabel af te geven bij verkoop of verhuur van je huis. Vinden kopers zo’n energielabel belangrijk? Jazeker! Uit onderzoek blijkt dat woningen met een beter energielabel beter verkopen en meer geld opleveren.

In hun onderzoek vergeleken Erdal Aydin (Maastricht University) en Dirk Brounen (Tilburg University) 82.829 woningen die in 2015 werden verkocht. Uit hun onderzoek blijkt dat woningen met een A-label ruim 12.000 euro meer opbrengen dan woningen met een D-label. En voor een G-label, het slechtste label, betalen kopers zelfs 13% minder dan voor een vergelijkbare woning met label D.

Het label heeft niet alleen invloed op de prijs van de woning, maar ook op de verkoopbaarheid. Zo concluderen de onderzoekers dat D-label woningen 80 dagen langer te koop staan dan A-label woningen. En G-label woningen staan in vergelijking met D-label woningen nog eens 40 dagen langer te koop.

De belangrijkste reden voor de invloed van het label is dat het meer informatie verschaft over de toekomstige woonlasten. Mensen zijn bereid meer te betalen bij aanschaf van hun huis, zodat ze maandelijks een lagere energierekening hebben. Op jaarbasis scheelt een label A woning al snel €2.000 met een label G woning.

Benieuwd hoe jij het energielabel van jouw woning kunt verbeteren? Maak een afspraak met onze adviseurs. Zij vertellen je binnen een half uur wat je kunt doen, wat dit gaat kosten en wat het je oplevert. En natuurlijk krijg je van ons ook een indicatie van je nieuwe energielabel. Zo weet je dus meteen hoe je er voorstaat!


Onze winkel

Wat kan ik doen?

Maak een afspraak