5 tips voor voor het slim verbouwen van je huis

Ga je verbouwen, of ben je ermee bezig? Dan helpen deze 5 tips jou met geld, tijd en letterlijk energie te besparen.

1 - Weet wat je wil
Zorg dat je van te voren een duidelijk idee hebt van wat je wil aanpakken en wat de eisen en uitgangspunten zijn. Denk hierbij aan welke vertrekken je wil verbouwen en wat er precies moet gebeuren. Gaat een ruimte toch al op de schop? Denk dan aan alle mogelijkheden. Zo is bijvoorbeeld het (laten) toepassen van energiebesparende maatregelen zo gedaan.

2 - Denk na over de energiebesparende maatregelen
Nu je toch met je huis aan de gang gaat is dit hét moment om te investeren in het verbeteren van de isolatie van je woning, het aanpassen van de ventilatievoorziening en het toepassen van energie-opwekkende installaties. Alleen al door je vloer, spouwmuur en dak te isoleren bespaar je al tot 600 euro per jaar. En wist je dat isoleren helemaal niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn? Je spouwmuur is al geïsoleerd voor 500 euro, en binnen een paar uur gevuld. Kleine moeite, groot resultaat!

 

 

 

3 - Bepaal je budget
Zorg ervoor dat je van tevoren precies weet hoeveel je aan je verbouwing uit wilt geven. Houd altijd een marge achter de hand voor tegenvallers. Wanneer je verbouwing gefinancierd wordt, maak dan op tijd een afspraak met een financieel adviseur, het kan 6 tot 8 weken duren voordat alles geregeld is. Wist je trouwens dat wanneer je energiebesparende maatregelen treft je gebruik kunt maken van subsidies en gunstige leningen.

4 - Maak gebruik van subsidies en gunstige leningen
Investeringen in je huis kun je het beste met spaargeld betalen. Maar niet iedereen heeft spaargeld of kan dat voor het huis gebruiken. Dan is er een aantrekkelijke financiering voor het duurzaam verbouwen van je huis. De energiebesparing is vaak groter dan de aflossing, je begint dus meteen met verdienen. Groningen woont SLIM heeft de belangrijkste zaken over actuele regelingen al op een rijtje gezet. Deze informatie is hier aan te vragen. Zo hoef je zelf niks meer uit te zoeken!

5 - Maak een duidelijk plan
Verbouwen is leuk om te doen maar het kost wel veel tijd, vaak meer dan je vooraf had gedacht. Wat je denkt in een avond te kunnen doen kost soms zomaar een weekend. Een project van twee weken duurt toch meer dan een maand. Vaak lopen we tegen onverhoopte vertragingen en verrassingen aan. Daarom is het slim om een duidelijk plan te maken waarin je rekening houdt met verschillende scenario's. Koken op een camping-gasstel, slapen in een andere kamer? Voor jou geen probleem, want jij hebt hier al rekening mee gehouden. Zo kan het alleen maar meevallen.


De Zonnekaart

Is jouw dak geschikt?

Check je dak