Wat kosten zonnepanelen?

Vooroordeel: Ik kan zonnepanelen niet betalen!

We schreven de laatste tijd veel over zonnepanelen. Over de verschillen tussen panelen en waar je op moet letten bij de aanschaf. We kregen veel reacties van mensen die zeiden: “De vraag is niet hoeveel er op mijn dak passen, maar hoeveel ik kan er kan betalen!”. Dus laten we daar eens op ingaan, hoeveel kosten zonnepanelen nu echt?

Wat kosten zonnepanelen?
Het aantal mensen dat zonnepanelen op z’n dak legt neemt elk jaar flink toe. En dat is mooi, want daardoor is de prijs van zonnepanelen ook flink gedaald. Toch blijft het best een investering. Een set van 8 zonnepanelen inclusief omvormer en installatie kost ongeveer € 4.170. Maar je kunt de btw over dit bedrag terug krijgen, dan kost het dus nog maar € 3.445. En dan, wat levert je dit op? Het antwoord; een besparing van € 500 per jaar! De investering doe je eenmalig, maar van de besparing blijf je zeker 15 jaar profiteren. Dat is €7.500!

Hoe betaal ik zonnepanelen?
Niet iedereen kan zomaar €4.170 betalen. In dat geval biedt de voordelige Energiebespaarlening uitkomst. Een lening klinkt misschien eng, maar kan soms wel een verstandige keuze zijn. Doordat de rente van deze lening heel laag is, is de besparing in veel gevallen hoger dan het maandbedrag dat je moet aflossen. Je kunt 75% van het leenbedrag voor zonnepanelen gebruiken. Je zult dus ook een of meer andere maatregelen moeten nemen, bijvoorbeeld een isolatiemaatregel of het vervangen van je ramen.


De Zonnekaart

Is jouw dak geschikt?

Check je dak

Bespaartest

15 duurzame tips

Naar de bespaartest

Voordelige financiering

Kies een duurzame lening

Vraag het informatiepakket aan