Het verhaal van Harry

Duurzaam de toekomst in

Als lid van De Groenste Buurt is Harry zeer betrokken bij verduurzaming van zijn buurt aan het Noorderplantsoen. De buurt wil in 2024 energieneutraal zijn. Om dit te bereiken, moeten de huizen behoorlijk verduurzaamd worden. Er werden 5 pilothuizen gekozen om als voorbeeld te dienen voor andere buurtbewoners. Ook Harry’s woning is één van deze huizen.

Nieuwste aanwinst

Na een onderzoek bleek dat met isoleren en de plaatsing van een warmtepomp veel gas bespaard kan worden. Maar, daar bleef het niet bij. Ondanks de relatief kleine woning heeft Harry een indrukwekkende reeks aan energiebesparende maatregelen getroffen. Naast isolatie maakt hij gebruik van een Slimme Meter en liggen er zonnepanelen op het dak. Zijn nieuwste aanwinst is een warmtepomp, geleverd door Groningen woont SLIM.

Zorgvuldige plaatsing

Harry geeft aan dat het belangrijk is om te weten wat de mogelijkheden van een warmtepomp zijn. In de gesprekken met Groningen woont SLIM werd goed overlegd. “Alles ging precies zoals het hoorde, ik ben tevreden!” Ook wanneer het tegen zat werd er snel een oplossing gevonden. De huizen in de straat van Harry hebben beperkte ruimte, zowel binnen als buiten. Daardoor kunnen buren last krijgen van het geluid van de pomp. De pomp, die op het dak staat, wordt nu niet optimaal gebruikt om de buren niet te belasten. De pomp zal echter verplaatst worden naar het dakterras, waar de buren de pomp helemaal niet meer zullen horen. Harry verwacht de pomp dan op volle kracht te kunnen gebruiken en nog meer gas te kunnen besparen.

Nog duurzamer!

Harry’s huis is al heel duurzaam, maar er blijft altijd nog iets te wensen over. Hij wil zijn ramen graag beter isoleren en een aantal tochtstrippen plaatsen. Daarnaast gaat hij over op koken met inductie en is er nog één muurtje dat geïsoleerd moet worden. Inmiddels is Harry een expert op het gebied van duurzame maatregelen en laat hij ze zelf uitvoeren. Maar, hij raad Groningen woont SLIM zeker aan voor anderen met minder ervaring!

 

Wil jij ook je woning verduurzamen? Neem dan contact met ons op!

“Alles ging precies zoals het hoorde, ik ben tevreden!”