Het verhaal van Jaap

Eerlijk advies

Toen Jaap en Truus vijf jaar geleden hun huis kochten, was er veel achterstallig onderhoud. Ze besloten om hun huis duurzaam op te knappen, door onder andere HR++ glas en zonnepanelen te laten plaatsen. Hun nieuwste duurzame aanwinst bestaat uit honderdduizenden neopixels onder de vloer, aangebracht door Groningen woont SLIM.

Kou in de polder

De reden om bodemisolatie toe te passen was een koude tochtstroom over de vloer en een koud gevoel in huis. Jaap nam contact op met Groningen woont SLIM, waar de adviseur hem een bodemisolatie aanraadde. Volgens Jaap voelt het nu minder koud in huis. “Ik heb de indruk dat de warmte ’s avonds langer blijft hangen en dat de kachel ’s ochtends minder vaak aanslaat”.

Doordat het huis in een polder staat, tussen het Damsterdiep en het Eemskanaal, is de grondwaterstand hoog. Er stond een klein laagje water in de kruipruimte. De bodemisolatie beschermt het huis van onderaf, ondanks het laagje water. Jaap veronderstelt dat het daardoor ook droger zal worden in huis. “In het voorjaar en najaar hing er af en toe een grondlucht in het huis, maar die is nu ook weg. De isolatie heeft een gunstig effect op het klimaat in het huis”.

Neopixels

In de winkel van Groningen woont SLIM kon Jaap de neopixels voor het eerst bekijken. “Het leek me goed materiaal. Bij jullie in de winkel heb ik het gezien en gevoeld. Je drukt je hand erop en merkt dan hoe snel de warmte van je hand naar de korrels gaat en hoe lang ze dan ook warm blijven.” De installatie verliep spoedig, in drie uur tijd was de klus geklaard. De vloer werd afgeplakt met plastic, maar dit voorkwam niet dat een aantal pixels hun weg vonden naar uithoeken van de kamer. De stofzuiger moest eraan te pas komen. Maar, zo relativeert Jaap, “dat heb je altijd wanneer er in huis hard gewerkt is”.

Vol vertrouwen

Het contact met Groningen woont SLIM verliep heel goed. Jaap twijfelde eerst of hij de bodemisolatie uit wilde laten voeren, maar werd uiteindelijk toch overgehaald door adviseur Bjorn. “Groningen woont SLIM zette druk op een prettige manier. Bjorn belde af en toe om te vragen hoe het ermee stond en of hij nog ergens mee kon helpen”. Daarnaast vroeg Jaap zich af of zijn huidige gevelisolatie aangevuld moest worden. Tijdens een verbouwing, vijf jaar geleden, waren er foto’s gemaakt van de isolatie. Deze liet Jaap aan Bjorn zien, waarna hij een geruststellend antwoord kreeg. De gevelisolatie was nog goed, en hij hoefde er niets aan te doen.

“Ik heb veel vertrouwen in Groningen woont SLIM, omdat zij vanuit een onafhankelijke positie informeren. Een aannemer wil gewoon veel werk doen, maar ik wil natuurlijk niet meer geld uitgeven dan nodig is.” Daarnaast meent Jaap dat het kennisniveau van Groningen woont SLIM hoger is dan dat van andere aanbieders. Zeker wanneer het aankomt op gespecialiseerde kennis over bijvoorbeeld isolatie. Voor Jaap is het daarom logisch om voor toekomstige energiebesparende maatregelen weer bij Groningen woont SLIM aan te kloppen.

 

Wil je ook je huis isoleren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

“Ik heb veel vertrouwen in Groningen woont SLIM, omdat zij vanuit een onafhankelijke positie informeren."

Contact

Voor al je vragen, wij staan voor je klaar!

Neem contact op