Het verhaal van Otties

De klus geklaard

 

Na een tegenvallende ervaring met een andere zonnepanelenleverancier bleef Otties niet bij de pakken neerzitten. Hij benaderde Groningen woont SLIM om de klus af te maken. Otties is nu minder afhankelijk van het gas en wekt zijn eigen energie op.

Snel opgepakt

Otties wilde al een tijdje zonnepanelen laten installeren en had een installateur in de arm genomen, maar deze samenwerking mislukte. De voorbereidingen waren al gedaan en het dichtdraaien van de Groningse gaskraan was een extra motivatie om de installatie toch door te zetten, maar dan met een andere aanbieder. Via via kwam hij bij Groningen woont SLIM terecht, waar Otties’ zonnepanelenwens weer werd opgepakt. Al snel werd de installatie voortgezet, deze keer wel met succes.

Echte experts

Het contact met Groningen woont SLIM was prettig, zowel in het voortraject als tijdens de uitvoering. Ook de installatie verliep goed. De zonnepanelen werden binnen een dag geplaatst en de installatie was gemakkelijker dan verwacht. “Ik dacht dat er een hele stellage gebouwd moest worden, maar een ladder was voldoende! De installateurs dartelden op het dak, ik zag het met argusogen aan, maar het ging heel goed. Ze hebben zo veel ervaring.”

Otties is zeer tevreden met zijn investering en verwacht dat hij zijn zonnepanelen zeker terug zal verdienen. De panelen zijn in november geplaatst en hoe veel kosten hij zal besparen wordt pas aan het einde van het jaar duidelijk. Maar hij checkt graag de tussenstanden en is dan blij verrast wanneer er weer energie opgewekt is. “Goh, het heeft me alweer iets opgeleverd!” Zeker met het mooie lenteweer draaien zijn panelen op volle toeren.

Even pauze

Op dit moment vindt Otties de zonnepanelen genoeg en wacht hij met verdere grote investeringen. Hij heeft een woning uit 1969, waarin op en top isoleren lastig is, maar hij denkt na over vloerisolatie. “Ik heb al een offerte voor vloerisolatie van Groningen woont SLIM liggen, maar we hebben net onze zonnepanelen en we wachten nog eventjes met verdere investeringen. Het gas blijft immers tot 2030 beschikbaar, we hebben nog even tijd!” Hij lacht en zegt met een knipoog: “Maar, een inductiekookplaat komt er in ieder geval.”

Een aanrader

Op bijeenkomsten van Paddepoel Energiek, opgericht door een groep energieke wijkbewoners die de buurt duurzamer willen maken, wisselt hij graag zijn ervaringen uit met anderen. Veel buurtbewoners hebben ook zonnepanelen, maar volgens Otties zijn er nog heel wat daken in de buurt vrij waar ook zonnepanelen geplaatst kunnen worden. “Ik heb goede ervaringen met Groningen woont SLIM en wanneer een buurtbewoner me op mijn zonnepanelen aanspreekt verwijs is ze naar jullie door. Wanneer je goed wordt behandeld is dat een visitekaartje voor het bedrijf, zo werkt het gewoon, toch?”

 

Wil je weten of zonnepanelen of andere maatregelen ook voor jouw huis geschikt zijn? Doe dan onze Quickscan!

"Wanneer een buurtbewoner me op mijn zonnepanelen aanspreekt, verwijs ik ze door naar Groningen woont SLIM."

Online adviesscan

Ontdek welke energiebesparende maatregelen er mogelijk zijn

Naar de quickscan

De Zonnekaart

Is jouw dak geschikt?

Check je dak

Onze winkel

Wat kan ik doen?

Maak een afspraak